Jag har världens sötaste hund, eller jag har två..men idag tog Maja priset. Har inte tränat dom så mycket på sistone med får alltid lika mycket inspiration efter jag kollat på kikopup på youtube. Visa saker fastnar verkligen på Maja utan att man ens har lagt ner så mycket tid på inlärningen. Vi har tränat att byta underlag på kommandot "ut". Började med att lära henne skillnaden mellan asfalt och snö. Började bara att leda ut henne från asfalten till snön och har lagt på kommandot. Har sedan börjat träna det här inomhus, som tur har vi (vilket är väldigt märkligt) olika material på golven i köket, vardagsrummet,hallen & badrummet. Vilket hon nu har lärt sig att bytta underlag, jag själv tycker det här i super kul att kunna slänga ut henne ur olika rum ;) Även ett väldigt dagligt använt kommandot, då hundarna inte får vara inne i badrummet, när man tränar en åt gången och den ena får ligga i dörrposten och titta på. Stella är en mästare att träda in och vilja ta Majas belöning. Eller när vi är borta brukar dom inte få ligga i köket när vi äter. Maja brukar lyfta på öronen och se det som en rolig grej när man ber henne gå ut ur ett rum medens Stella mer lägger öronen tillbaka och ser mer besviken ut.

Till saken.. idag körde vi med en massa olika underlag, la ut filtar och små mattor. Maja var så inne i att baka till ett annat underlag att hon inte såg att Stella stod alldeles bakom henne, försökte om och om att komma ut till vardagsrummets golv med att baka in i Stella. Stella stod bara stilla och förstånd absolut inget. Jag gav Maja kommandot flera gånger och hon vart riktigt frustrerad, inte så frustrerad att hon kollade vad som stod bakom henne. Slutar med att Maja lyckas på något konstigt vänster bak/hoppa upp på hal bordet. Där stod hon och såg jätte lycklig ut och väntade på ett klicka och sedan sin godis. Jag vill verkligen ha en kamera och filma våra tränings stunder. Kul att kunna kolla på hundarnas framsteg.

Stella gjorde för första gången en snurr på bara ordet snurra, har försökt att ta bort mitt handkommando som hon tidigare har gått på. Här har vi en stor skillnad på inlärning, Stella har det gått väldigt snabbt för att lära sig snurra medens Maja kan fortfarande bara snurra med hjälp av handkommando. Kul att se hur olika snabbt dom lär sig, har tränat mycket på snurra med Maja medens "ut" har knappt behövs tränats.
Pz. M,S&M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar